2016

Analiza prometne nesreče v Janečah - 12.2.2016

V nedeljo ob 07.02.2016 se je na glavni cesti na Ravnah na Koroškem v bližini picerije Cosanostra,v naselju Janeče, zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bili poškodovani tudi otroci.

Na analizi so sodelovali predstavniki KGZ Ravne na Koroškem Direktor – poveljnik Franc Juteršek, Miran Korošak vodja intervencije, predstavniki ZD Ravne na Koroškem zdravnica asistent Zdenka Koželj Rekanovič in predstavniki ZRCK direktorica Marjana Kašnik strokovni vodja dr. Savić in Primož Krajnc .
V nesreči je bilo huje poškodovanih 6 oseb , med njimi 3 otroci.

Na tej intervenciji se je pokazalo, odlično sodelovanje vseh prisotnih služb , še posebej odlično je bilo sodelovanje med poklicnimi gasilci in Zdravstveno reševalnim centrom Koroške, ki so svoje delo opravili zelo profesionalno. S strani Zdravstveno reševalnega centra Koroške je bilo zagotovljeno 6 reševalnih vozil od tega 2 reanomobila in 4 nujna reševalna vozila. Kljub velikemu številu reševalnih vozil, ki so bili udeleženi v intervenciji je bilo neprekinjeno na voljo še eno reševalno vozilo, ki je skrbelo za druge potrebe nujne medicinske pomoči v regiji. Istočasno pa je enota nujne medicinske pomoči Zdravstveno reševalnega centra Koroške izvajala nujno internistično urgenco. Veliko vlogo pri vsem dogajanju na intervenciji s strani reševalcev in razporejanja resursov pa je imel tudi dispečer Zdravstveno reševalnega centra Koroške, ki je koordiniral in vodil vse reševalne ekipe, ki so sodelovale na intervenciji in skrbel za zagotavljanje nujne medicinske pomoči v regiji.
V roku 50 minut so bile udeležene osebe v prometni nesreči oskrbljene in prepeljane v Urgentni center Splošne bolnice Slovenj Gradec na nadaljnje zdravljenje. 
Zaradi prometne nesreče je bila cesta zaprta do 23:00 ure za ves promet.

Podatki o zavodu

KOROŠKI GASILSKI ZAVOD

Koroška cesta 13

2390 Ravne na Koroškem

Kontaktni podatki

Tel: 02 62 10 257

E-pošta: tajnistvo@gzrk.si

Facebook: Klik