Intervencije

KGZ Ravne in BVD Ravne izvedla vajo evakuacije v Slovenski Filharmoniji

Konec meseca marca 2014 sta dve koroški instituciji, BVD d.o.o. Ravne na Koroškem in Koroški gasilski zavod Ravne na Koroškem predstavili svojo strokovnost v naši prestolnici, v Ljubljani.

Slovensko Filharmonijo je zajel požar in potrebno je bilo evakuirati vse zaposlene in ostale prisotne v stavbi v tem času. Skoraj 150 ljudi se je takrat nahajalo v Filharmoniji in kljub že zadimljenimi hodniki so člani orkestra in ostali zapuščali stavbo brez panike. Ko so zapustili Filharmonijo, so se vsi evakuirani zbrali na določenem mestu za evakuacijo na Kongresnem trgu.

Odgovorne osebe v Filharmoniji za evakuacijo so na zbirnem mestu popisali vse prisotne in ugotovili, da so vsi, ki so se nahajali v Filharmoniji prisotni na zbirnem mestu, tako, da ni pogrešanih in tudi poškodovanih ni.

Seveda tokrat ni šlo za resen požar, ampak za vajo, ki pa so jo zaposleni izvedli resno, saj tudi niso bili predhodno obveščeni, da gre za vajo.

Ko so bili vsi zbrani, smo predstavniki Koroškega gasilskega zavoda Ravne zaposlenim predstavili rokovanje in gašenje z ročnimi gasilnimi aparati. Po predstavitvi pa so zaposleni sami preizkusili gašenje z ročnimi gasilniki. Presenečeni smo bili, da so največje zanimanje in želje po gašenju izkazale ženske.

Kljub temu, da smo izobraževanje in gašenje izvedli na javnem kraju, na sredi Kongresnega trga, sredi Ljubljane, ni nikogar motilo. Tudi dragi instrumenti, ki so jih imeli nekateri glasbeniki ob sebi niso bili ovira za praktični preizkus.

Direktor Slovenske Filharmonije gospod Damjan Damjanovič je bil ponosen na svoje sodelavce in tudi na nas, BVD d.o.o. Ravne na Koroškem in Koroški gasilski zavod Ravne na Koroškem, da smo izpeljali vajo profesionalno in na visokem nivoju.

 

Podatki o zavodu

KOROŠKI GASILSKI ZAVOD

Koroška cesta 13

2390 Ravne na Koroškem

Kontaktni podatki

Tel: 02 62 10 257

E-pošta: tajnistvo@gzrk.si

Facebook: Klik