Intervencije

Slavnostni prevzem vozila VOLVO FMX 460, 20.06.2014

Poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda smo zelo ponosni in veseli, da lahko predstavljamo našo najnovejšo pridobitev, novo AC z 8000 l vode. To novo vozilo, sodobno podvozje Volvo z mogočnimi 460 KM in z elegantno nadgradnjo proizvajalca Webo – Euro GV d.o.o., bo odslej v pripravljenosti domovalo v naših že kar tesnih garažah.

Vozilo, ki smo ga 20.06.2014 predali namenu, je večnamensko vozilo. V prvi vrsti je vozilo opremljeno z 8000 l vode, kar bo služilo za prevoz pitne vode. Delovalo bo tudi kot dopolnilno vozilo h gasilski avtolestvi, pozimi pa kot prvo napadalno vozilo za intervencije v odmaknjenih predelih občine, saj bo opremljeno z verigami in bo s svojo nižjo konstrukcijo in primerno močjo veliko bolj interventno vozilo, kot je bila stara Tam-ova AC.

Z novo pridobitvijo smo v Koroškem gasilskem zavodu, v občini Ravne na Koroškem in nenazadnje v Koroški regiji, postali precej operativnejši in bodo naši občani in naša delovna mesta še varnejša z vidika požarne varnosti, kot so bila do sedaj.

S prevzemom nove AC, v Koroškem gasilskem zavodu zaključujemo ciklus nabave gasilskih napadalnih vozil, ki so bila načrtovana za to obdobje. Seveda to ne pomeni, da bomo zdaj obmirovali. Posodobit moramo še vozilo za tehnično reševanje ter vozilo za prevoz moštva, kar pa so teme za naslednji ciklus načrtovanja.

Posodabljanje gasilske tehnike posledično pomeni tudi intenzivnejše izobraževanje gasilcev, ker pa se v tem letu poslavljamo tudi od naših najstarejših kolegov, bomo morali posodobiti tudi moštvo, saj sama tehnika brez izurjenih gasilskih rok ne pomeni nič.

Gasilci Koroškega gasilskega zavoda smo ponosni na svoje delo, ponosni smo, da uspešno opravljamo svoje poslanstvo, veseli pa smo tudi, če ste z našim delom zadovoljni vi občani in vsi, kateri računate na našo pripravljenost, ko nas potrebujete.

Hvala sodelavcem, ki s svojim požrtvovalnim delom dokazujete, da ste vredni zaupanja opreme in vrednot, ki so nam zaupana, hvala županu Občine Ravne na Koroškem za podporo in za omogočanje pogojev za delo, hvala vsem vodstvom gospodarskih družb, ki nam zaupate bdenje nad vašimi podjetji, hvala vsem donatorjem, ki ste nam pomagali pri realizaciji nabave tega vozila, hvala vsem prostovoljnim gasilcem, ki z nami sodelujete in hvala vsem, ki nas podpirate.

Poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda vsem želimo lep dan v našem delovnem okolju.

Besedilo: Direktor - poveljnik: Franc Juteršek, mag.upr. ved
Foto: Blaž Dlopst

 

Karakteristike vozila AC  24 /80 :

  • črpalka Rosenbauer NH 30, kapacitete 2400 l/min pri 10 bar in 400 l/ min pri 40 bar;
  • navijak 60 m premer 25 mm, električni pogon;
  • rezervoar vode 8000 l;
  • sistem za pranje ceste, naprava se krmili iz kabine.

Posadka vozila AC  je 1 + 2

Celotno galerijo slik si lahko ogledate na naši Facebook strani.

 

kgz13.jpg - 238.95 Kbkgz14.jpg - 218.92 Kbkgz7.jpg - 215.49 Kbkgz9.jpg - 230.74 Kb

 

Podatki o zavodu

KOROŠKI GASILSKI ZAVOD

Koroška cesta 13

2390 Ravne na Koroškem

Kontaktni podatki

Tel: 02 62 10 257

E-pošta: tajnistvo@gzrk.si

Facebook: Klik