Intervencije

Seminar - Usposabljanje odgovornih oseb - 24.10.2013

Danes 24.10.2013 je v prostorih PGD Prevalje potekal seminar na temo – Usposabljanje odgovornih oseb za gašenje začetnih požarov in odgovornih oseb za izvajanje evakuacije.

 

PROGRAM USPOSABLJANJA ODGOVORNIH OSEB

Predavatelj : dr. Aleš Jug (na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo poučuje predmete na področju varstva pred požarom in je ob enem tudi predsednik komisije za preventivo pri GZS).

Požarna varnost – zgolj toliko kot zahtevajo predpisi ali več?

Kratek povzetek statističnih podatkov, predpisov in povzetek analiz večjih požarov doma in po svetu. Cost -benefit na področju požarne varnosti.

Pogoji za nastanek in razvoj požara– Kako in zakaj zagori? V kakšnem času se požar razvije do polno razvitega požara? Teorija gorenja v praksi.

Odgovornosti, pooblastila in naloge na področju varstva pred požarom v podjetju Kdo, kdaj, kje kako in zakaj na področju varstva pred požarom.

Evakuacija – pomen, vplivi, primeri slabe in dobre prakse. Gasila, sredstva in naprave za gašenje začetnih požarov;izbor gasila in stabilnih naprav za gašenje glede na pričakovani požar, varovano lastnino, ceno, okoljevarstvene predpise.

Slušateljem pa bodo izdana tudi potrdila o udeležbi.

Podatki o zavodu

KOROŠKI GASILSKI ZAVOD

Koroška cesta 13

2390 Ravne na Koroškem

Kontaktni podatki

Tel: 02 62 10 257

E-pošta: tajnistvo@gzrk.si

Facebook: Klik